Volvo podało do publicznej wiadomości link, pod którym będzie dostępna premiera elektrycznego Volvo XC40. Transmisja na żywo wystartuje w środę, 16 października 2019 roku o godzinie 19.30 czasu polskiego (18.30 CET, 17.30 GMT, 12.30 EDT). Link zamieszczamy w treści poniżej.

Premiera Volvo XC40 Electric – transmisja na żywo

Premierę będzie można obejrzeć TUTAJ. Jej transmisja będzie dostępna również na satelitach:

  • w Europie – Eutelsat 10a B1 kanał D, częstotliwość D/L 10 987,17 Horizontal X,
  • w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie – Galaxy 17 KU 9 MHz, transponder 17K – tylko cyfrowa, Slot A.

> Oto wnętrze Volvo XC40 Electric. System multimedialny na bazie Androida, jak w Polestarze 2

Jeśli przed transmisją pojawi się możliwość umieszczenia embedu ze strumieniem live, zamieścimy go poniżej:

/…miejsce na ramkę z transmisją…/

Elektryczne Volvo XC40 to pierwszy całkowicie elektryczny samochód Volvo, który wykorzysta rozwiązania przedstawione już przy okazji premiery Polestara 2. Wersja spalinowa należy do segmentu C-SUV i z dotychczasowych teaserów wynika, że edycja elektryczna nie będzie się od niej znacząco różnić.

Największa zmiana to oczywiście elektryczny zespół napędowy z baterią w podłodze oraz napędem na obie osie (brak konkretnych danych technicznych), a we wnętrzu – system multimedialny działający pod kontrolą systemu Android Automotive OS. Do sprzedaży auto trafi w 2020 roku.

Cena Volvo XC40 Electric nie jest jeszcze znana. Model spalinowy z silnikiem benzynowym T3, manualną skrzynią biegów i napędem na przód w wariancie podstawowym rozpoczyna się od 148 600 złotych. XC40 T5 jako hybryda plug-in – z baterią i dodatkowym silnikiem elektrycznym – kosztuje już znacznie więcej, bo aż 215 500 złotych:

> Aktualne ceny hybryd i hybryd plug-in w Polsce [wrzesień 2019] [akt.]

To może Cię zainteresować
Ocena ogólna
Ocena Czytelników
[Suma: 2 głosów Średnia: 4]